top of page
DSC_9551.jpg

Bæredygtig Bydel

Bæredygtig Bydel: Brønshøj – Husum – Tingbjerg er et initiativ under opbygning. Det har fokus på grøn omstilling og bæredygtig udvikling i Brønshøj, Husum og Tingbjerg. Flere relevante aktiviteter og projekter er allerede i gang i lokalsamfundet, men nu samles de under et fælles tema og forankres i et netværk af lokale, kommunale, regionale og nationale aktører. Initiativet koordineres af Den Boligsociale Helhedsplan i Tingbjerg og Utterslevhuse og Steno Diabetes Center Copenhagen.

 

Indledningsvis er der fokus på etablering eller styrkelse af lokale fællesskaber, lokale produktioner og lokale økonomier. Eksisterende indsatser omfattet af initiativet inkluderer Fælleshavens æblemosteri, hønseri, biavl, kompostering, cykelværksted og tøjværksted, men også igangværende projekter med fokus på naturforståelse, genbrugsmad, bytteøkonomi, iværksætteri og cafe- og restaurantdrift falder indenfor initiativets rammer. Alle beboere med interesse for bæredygtighed bydes velkommen til at deltage i aktiviteter, workshops og projekter, der fremmer beboernes viden og handlekompetence omkring bæredygtighed.     

Ud i Tingbjergs Natur

Ud i Tingbjergs Natur er en del af indsatsen Bæredygtig Bydel, som har det overordnede formål at styrke beboernes kollektive engagement og deltagelse i at fremme den grønne omstilling og bæredygtige udvikling i Tingbjerg. 

 

Det overordnede formål med projekt Ud i Tingbjergs Natur er at gøre det lettere, mere socialt og attraktivt for børnefamilier at befinde sig i naturen og dermed skabe nye sociale fællesskaber for områdets børnefamilier.

Ud i Tingbjergs Natur har følgende specifikke formål:

  • At skabe fælles aktiviteter for børn og deres forældre i Tingbjerg

  • At udvikle nye naturfællesskaber og -aktiviteter i Tingbjerg baseret på frivillighed og mobilisering af lokale ressourcer

  • At bidrage til den sociale og sundhedsfremmende udvikling for Tingbjergs børnefamilier

Mohammed og familie-9.jpg
DSC_9557.jpg

Stemningsvideo fra kick-off arrangement

Ud i Tingbjergs Natur udspringer af forsøget på at etablere initiativet 'Naturfamilier' i Tingbjerg. Naturfamilier er en eksisterende indsats hos Danmarks Naturfredningsforening, der også har til formål at få flere børnefamilier ud i naturen. Projekt Naturfamilier blev opstartet i Tingbjerg i foråret 2021, men projektet var udfordret af manglende deltagelse, og der blev i opstartsperioden ikke opbygget det nødvendige
ejerskab blandt forældre og familier.

 

For at imødegå den tidligere udfordring omkring lav deltagelse og ejerskab, er Ud i Tingbjergs Natur forankret i eksisterende netværk og understøttet af lokale aktører. Initiativet arbejder eksempelvis tæt sammen med gruppen 'Bydelsmødre' og pigespejderne i Tingbjerg.

bottom of page