Restaurant Virketrang

Restaurant Virketrang er en workshopbaseret beboerrestaurant, hvor Tingbjergs beboere via forskellige madworkshops i fællesskab laver mad til restaurantens gæster.

 

Restauranten er bygget op omkring et kernepartnerskab mellem Hotel- og Restaurantskolen, Den boligsociale helhedsplan i Tingbjerg og Steno Diabetes Center Copenhagen, som tilsammen understøtter etableringen, udviklingen og driften af restauranten. Restaurant Virketrang udspringer af to madkursusforløb, der blev gennemt ført i Tingbjerg i 2019 (Læs mere om det længere nede på siden)

Restaurant Virketrang ... hjemme hos jer!

På grund af Corona-virus kunne vi ikke mødes og lave maden, som normalt. Så da restauranten var lukket  i flere uger af 2020 arbejdede restaurantens partnerskab på forskellige digitale løsninger og alternativer til det oprindelige restaurantkoncept.Der blev eksperimenteret med korte madlavningsvideoer med inspiration til fx rugbrødsbagning, som blev udgivet på Fælleshavens Facebookside, og der blev arrangeret et måltidskassearrangementet med titlen ’Restaurant Virketrang – hjemme hos jer’. Målet var at få Tingbjergs beboere til at spise sammen hver for sig i en tid, hvor man ikke kunne mødes fysisk.

Begivenheden gik ud på, at borgerne kom forbi Restaurant Virketrang og hentede en råvarekasse med opskrifter og med links til videoer, hvor de kunne se, hvordan de skulle gøre. Derefter var det op til dem at komme med deres bud på den tre-retters menu. Til sidst fik alle fornøjelsen af at sætte tænderne i de dejlige retter, både sammen og hver for sig på én og samme tid. Ud over de faste partnere i Restaurant Virketrang var Højskole Uden Mure, Tingbjerg Kulturhus, Svanholm Gods og Lidl med til at gennemføre eventet.

​Læs mere om begivenheden på Fælleshavens facebook eller på Virketrang - hjemme hos jer. ​

Madkurser

 

I 2019 gennemførte vi to madkursusforløb, hvor forældre og børn lavede mad sammen. Kokke fra Hotel- og Restaurantskolen underviste familierne. Fra 2020 har vi arbejdet videre i Restaurant Virketrang. Formålet med madkurserne var at skabe kompetence opbyggende undervisningsforløb for familier med henblik på at øge deltagernes sundhed, trivsel og madkompetence samt at styrke relationerne mellem børn og forældre og mellem beboerne.

På madkurserne lærte deltagerne om sundhed, smag, sæsonens råvarer og madlavningsteknikker. Kurserne bygger på erfaringer fra workshops og pilotkurser i 2018. Her udtrykte deltagerne ønske om madundervisning for forældre og børn sammen. Madkurserne er udviklet i et samarbejde mellem Den boligsociale helhedsplan i Tingbjerg og Utterslevhuse, Hotel- og Restaurantskolen og Steno Diabetes Center Copenhagen.

1/7