82289945_155103869400837_836804742891333

Restaurant Virketrang

Restaurant Virketrang er en workshopbaseret beboerrestaurant, hvor Tingbjergs beboere via forskellige madworkshops i fællesskab laver mad til restaurantens gæster.

 

Restauranten er bygget op omkring et kernepartnerskab mellem Hotel- og Restaurantskolen, Den boligsociale helhedsplan i Tingbjerg og Steno Diabetes Center Copenhagen, som tilsammen understøtter etableringen, udviklingen og driften af restauranten.

 

Restauranten har følgende specifikke formål:

  • At skabe et lokalt samlingspunkt for nye fællesskaber, hvor Tingbjergs beboere kan mødes på tværs af køn, etnicitet og alder.

  • At imødekomme beboernes ønsker og læringsbehov relateret til madfællesskaber, madkompetence, iværksætteri samt uddannelse inden for ernæring og restauration.

  • At åbne Tingbjerg op og bygge bro til omkringliggende områder og kvarterer gennem mobilisering af lokale ressourcer og styrkelse af beboernes handlekompetence.

IMG_8080.jpg

Restaurant Virketrang fungerer både som et læringsrum, et socialt samlingspunkt og et spisested.

 

En del af konceptet er, at deltagerbehov, interesser, muligheder og læring der opstår undervejs skal være med til at forme restauranten (fx i forhold til menu, temaer, læring mv.)

Menuen bliver udarbejdet af fælleshavens professionelle kok med udgangspunkt i årstidens råvarer og med læring for øje.

Restauranten har åbent hver onsdag, hvor workshopdeltagerne møder ind kl. 16 og laver mad og gør restauranten klar indtil kl. 18, hvor de spisende gæster kommer. Herefter spiser alle sammen.

Læs mere i Restaurant Virketrang Case-beskrivelse

116431112_172614674316423_45017018540072

Restaurant Virketrang ... hjemme hos jer!

På grund af Corona-virus kunne vi ikke mødes og lave maden, som normalt. Så da restauranten var lukket fra uge 11 til 21 arbejdede restaurantens partnerskab på forskellige digitale løsninger og alternativer til det oprindelige restaurantkoncept.

 

Der blev eksperimenteret med korte madlavningsvideoer med inspiration til fx rugbrødsbagning, som blev udgivet på Fælleshavens Facebookside, og der blev arrangeret et måltidskassearrangementet med titlen ’Restaurant Virketrang – hjemme hos jer’. Målet var at få Tingbjergs beboere til at spise sammen hver for sig i en tid, hvor man ikke kunne mødes fysisk.

Begivenheden gik ud på, at borgerne kom forbi Restaurant Virketrang og hentede en råvarekasse med opskrifter og med links til videoer, hvor de kunne se, hvordan de skulle gøre. Derefter var det op til dem at komme med deres bud på den tre-retters menu. Til sidst fik alle fornøjelsen af at sætte tænderne i de dejlige retter, både sammen og hver for sig på én og samme tid. 

Ud over de faste partnere i Restaurant Virketrang var Højskole Uden Mure, Tingbjerg Kulturhus, Svanholm Gods og Lidl med til at gennemføre eventet.

Læs mere om begivenheden på fælleshavens facebook eller på Virketrang - hjemme hos jer.